Yhteydentto

Tapaaminen kohteessa

Tarjous

Kattoremontin toteutus

Viimeistely

Toteutamme myös tiilikattojen remontoinnit

Harkitsetko tiilikattoremonttia? Pyydä meiltä tarjous kohteesi töistä!

Tiilikatto on toiseksi suosituin vesikatetyyppi Suomessa. Tiilikatto voi palvella käyttökelpoisena peltikaton tavoin hyvällä hoidolla ja asianmukaisilla huoltotoimenpiteillä vuosikymmenien verran. Kattotiilet tehdään useimmiten betonitiilistä, mutta myös perinteisempi savitiili on laajalti käytössä.

Tiilikaton valitaan useimmiten asumismukavuuden perusteella. Sateella tiilikatto on hiljainen. Tosin nykypäivänä myös peltikattoja tehdään ”Silence” -mallisina, jolloin hyötynäkökulma tiili- ja peltikaton välillä kuroutuu hiljaisuuden myötä kiinni. Toisaalta sateen ropinan kuuleminenkin on vain makukysymys – toiset pitävät sateen ropinan ääntä rauhoittavana ja toiset eivät. Tiilikatto ei ole vesitiivis, joten se vaatii aina asianmukaisen aluskatteen ja tuuletusrimat alusrakenteeseen.

Pyydä tarjous kohteesi tiilikattotöistä »

Tiilikatto on työläämpi toteuttaa

Tiilikaton asentaminen on huomattavasti työläämpi prosessi, kuin peltikaton asentaminen. Tiilien kappalemäärä on moninkertainen verrattuna pelteihin, sekä tiilet ovat selvästi painavampia. Tämän vuoksi tarvitaan myös järeämpi ja kantavampi kattorakenne.

Myös tiilikaton huoltaminen on työläämpää, sillä tiilikatto tulisi puhdistaa ainakin kerran vuodessa. Lisäksi yksittäisten kattotiilien rikkoutuminen saattaa olla kohteesta riippuen enemmänkin ominaisuus kuin poikkeus, varsinkin monimutkaisimmissa kattoratkaisuissa.

Ympäristöystävällinen katemateriaali

Tiilikatto on valmistusprosessinsa myötä ympäristöystävällisempi vaihtoehto muihin katemateriaaleihin verrattuna. Peltikaton tavoin se voidaan myös kierrättää käyttöikänsä päätyttyä. Suomessa on monia kattotiilien valmistajia, joiden kautta on saatavilla myös perinteisestä tiilikatteesta poikkeavia versioita. Tämä mahdollistaa myös perinteiseksi omatun kattotiilen osalta useita eri vaihtoehtoja optimaalisen ulkonäön muodostamiseksi.

Pyydä asiantuntijan ilmainen kuntoarvio kohteesi katosta!

Kuvia kohteistamme:

Tiilikatto lähikuvassa