Turvatikkaat

Seinätikkaat

Kattosilta turvaa katolla liikkumisen

Kattosillat asennuspalvelulla ja tarviketoimitettuna.

Katon huoltosilta, eli kattosilta on kätevin ja helpoin tapa toteuttaa kulkuyhteys katon huoltotöitä vaativille kohteille. Kattosillan avulla esimerkiksi nuohooja kykenee toteuttamaan savupiipun nuohoustyöt tuvallisesti. Myös muut katon huoltotoimet ja tarkastuskäynnit kyetään toteuttamaan täysin turvallisesti, kun katolla on mahdollisuus liikkua kattosiltaa pitkin.

Nykymääräysten mukaisesti kattosilta on oltava yli kaksikerroksisen rakennuksena katolla, mikäli kattokaltevuus on enemmän kuin 1:8. Tosin on suositeltavaa hankkia huoltosilta jokaiselle katolle. Meillä on vuosikymmenten kokemus myös kattosiltojen asentamisista ja tarkastuskäynneillämme ne toimivat katon käytännöllisimpinä turvavarusteina. Lisäksi ne toimivat hyvänä työtasona työkalujen ja tarvikkeiden osalta katon huoltotöitä suoritettaessa. Ota meihin yhteyttä ja kysy hintaa asennus- ja muille töille.

Pyydä tarjous kattosilloista »

Korkealaatuiset kotimaiset kattosillat

Toimimme yhteistyössä alan suurimpien tarviketoimittajien kanssa, ja toimitamme asiakkaillemme korkealaatuiset tuotteet kaikille katetyypeille. Kattosiltamme ovat vankkoja, kuumasinkitystä teräksestä valmistetuttuja ja ovat erittäin tukevia ja kestävät hyvin myös Suomen sääolosuhteissa. Tuotteet ovat CE -merkittyjä ja pulverimaalattuna niitä on saatavilla eri värisinä, katon sävyyn sopeutuvina.

Kattosillat ovat vakiomittaisina runkoina 3 metrin pituisia, ja niitä voi tarvittaessa jatkaa niin pitkän matkan verran kuin on tarve. Vakiomittaiset rungot asettuvat toistensa päälle limittäen, ja ne kiinnitetään pultein ja mutterein toisiinsa. Kattokiinnikkeiden etäisyys saa olla maksimissaan 120cm, ja suositeltavaa on asentaa ne ainakin metrin välein.

Olemme suorittaneet kilometreittäin useiden omakoti-, rivi- ja kerrostalorakennusten puisten kattosiltojen uusimisen teräksisiin kattosiltoihin. Puisilla kattosilloilla on useita heikkouksia nykyaikaisiin kattosiltoihin verrattuna, on suositeltavaa vaihtaa ne nykyaikaisiin tuotteisiin. Ne muun muassa keräävät lumimassoja päälleen, ja ovat jo itsessään erittäin raskaita materiaaliensa vuoksi. Lisäksi teräksiset huoltosillat on suunniteltu siten, etteivät ne ole liukkaita edes sateella. Lisätietoja määräyksistä löydät ympäristöministerin sivuilta

Kattosilta mahdollistaa jyrkälläkin katolla työskentelemisen

Kattosillat kiinnitetään kattoon erillisten kattokiinnikkeiden ja katon kaltevuuden säätölevyn avulla. Kaltevuuden säätölevy mahdollistaa asennuksen toteutettavaksi kaikille kattokaltevuuksille
Kattosilta tulisi asettaa katolle siten, että seinä- tai lapetikkailta on välitön yhteys kattosillalle. Huoltosillat eivät aiheuta talvisinkaan ylimääräistä kuormitusta katolle niiden erinomaisen lumen läpäisevyyden vuoksi, joten ne ovat myös toimivuudeltaan erittäin käytännöllisiä.

Turvajärjestelmät kattosiltoihin

Siltoihin voidaan tarvittaessa asentaa myös erillisiä kiinnityspisteitä sekä vaakakiskojärjestelmiä, joihin kattotöitä tekevä henkilö voi kiinnittää itsensä turvaköydellä ja valjailla. Tarpeen vaatiessa voidaan asentaa myös turvakaidejärjestelmä. Kysy turvajärjestelmätuotteista lisää asiantuntijoiltamme.

Pyydä tarjous kohteesi kattoturvatuotteista!


Kattosilta

Kuvia kohteistamme: