Yhteydentto

Tapaaminen kohteessa

Tarjous

Kattoremontin toteutus

Viimeistely

Konesaumakatto ammattitaidolla

Oletko kiinnostunut konesaumakatosta ratkaisuna kiinteistösi vesikatteeksi?

Perinteikkäänä peltisepänliikkeenä toteutamme konesaumakatot kattopeltisepän ammattitaidolla. Konesaumakatoille myönnämme erityisen vuotamattomuustakuuden.

Valitse kestävä kattoratkaisu

Konesaumakatto, eli saumattu peltikatto on aitona käsityönä teetettävä rivipeltikatto, joka luo arvokkaan ilmeen ja antaa vesikatollesi erittäin pitkän käyttöiän. Saumattu peltikatto on alan ammattilaisten keskuudessa kaikista arvostetuin ja luotetuin vesikate.

Konesaumakattoja käytetään asuinrakennuskohteiden lisäksi paljolti myös julkisissa arvokohteissa, sekä kaupunkien keskustoissa sijaitsevissa rakennuksissa – sillä ne säilyttävät toimivuutensa erittäin pitkään ja ovat helppohoitoisia, joten pitkällä aikavälillä tarkasteltuna kattoremonttia ei tarvitse enään toteuttaa.

Hyvin hoidettuna saumattu peltikatto kestää isältä pojalle, jopa sadan vuoden verran. Konesaumakatto on hinta-laatusuhteeltaan paras vaihtoehto.

 

Pyydä kokenut kattoasiantuntija paikan päälle! » Konesaumakatto

Vanha katto poistettiin, ja monimuotoinen mansardikatto sai komean konesaumakatteen suojakseen (Maaliskuu 2020, Pornainen).

Kattotyöt pitkällä kokemuksella

Yrityksellämme on kattava ja pitkäaikainen kokemus konesaumakattojen osalta. Kokeneilta kattopeltisepiltä kysyttäessä saumattu peltikatto on ainut oikea vaihtoehto vesikatteena. Myös arkkitehtien ylistämänä se luo erittäin arvokkaan ilmeen rakennuksille. Konesaumakatto on täysin vesitiivis, eikä itse katteisiin porata missään vaiheessa ruuveja. Myös kattoturvatuotteiden kiinnitysmekanismi poikkeaa tämän katteen kohdalla useista katetyypeistä.

Pyydä tarjous »

Tekniset tiedot

Konesaumakatto kaavakuva mittojen kanssa
Ainevahvuus 0,5mm - 0,6mm
Hyötyleveys 530mm
Kokonaiskorkeus 25mm
Pituus 500mm – 16000mm
Pinnoitetakuu 20 vuotta
Tekninen takuu 50 vuotta
Sinkkikerros

275g/m² tai 350g/m²

Konesaumakatto on täysin vedenpitävä, sillä vierekkäiset rivipellit asennetaan ensin kiinni alusrakenteeseen, ja sen jälkeen tuplasaumaamalla ja saumaustiivisteellä niistä tehdään yhtenäinen kokonaisuus.

Konesaumakaton saumat

Aito konesaumakatto vaatii erikoisosaamista

Toisin kuin muut peltikatteet, konesaumakatto vaatii aivan omat erikoistyökalut eri työvaiheisiin, sekä ammattipätevyyden ja kokemusta käytännön tasolla kattotöiden suhteen. Konesaumakatot tehdään pitkälti käsityöpohjalta, vaikkakin nykypäivän teknologia on tuonut tullessaan myös mekaanisesti toimivia työkaluja. Saumatun peltikaton korjaaminen ja uusiminen on aina teetettävä ammattitaitoisella kattopeltisepällä. Olemme toteuttaneet asiakkaillemme myös useita jalkarännillä toimivia konesaumakattoja, joka on yleinen näky vanhemmissa kohteissa.

Konesaumakaton jäljitelmänä markkinoilla esiintyvä lukkosaumakatto havittelee samanlaista ulkonäköä pystysaumaisten rivipeltien osalta, mutta näiden kattojen käytännöllinen toimivuus ovat kuitenkin aivan eri luokkaa. Saumattu peltikatto tarkoittaa nimenomaan sitä, että vierekkäiset rivipellit sekä mahdollisesti harjalla toisensa kohtaavat peltikatteet saumataan tuplana toisiinsa kiinni. Myös rivipeltien kiinnitysmekanismi ruodelaudoitukseen poikkeaa toisistaan, sekä katon läpivientien ja piippujen pohjustus tehdään saumaamalla vesikate ja juuriosat kiinni toisiinsa.

Saumattu peltikatto, jossa on kattoikkuna

Konesaumakatto sinkittynä tai valmiiksi pinnoitettuna

Entisaikoina tapana oli asentaa konesaumakatto sinkittynä paikoilleen, odottaa parisen vuotta ja sitten toteuttaa katon maalaustyöt. Nykypäiväisten kestävien ja laadukkaiden katepinnoitteiden vuoksi katteet voidaan asentaa myös valmiiksi pinnoitettuina, jolloin yksi merkittävä työvaihe putoaa pois. Valmiiksi pinnoitetun katteen hyötynä on myös se, ettei sille tarvitse toteuttaa huoltomaalauksia vasta kuin 20-30 vuoden kuluttua mikäli se todetaan tarpeelliseksi.

Tyypillisesti asennamme konesaumakatteet 0,6mm vahvuisesta molemmin puolin pinnoitetusta teräspellistä, toisinaan toteutamme konesaumakaton asennuksen myös sinkittynä. Konesaumakatto voidaan tehdään tarvittaessa myös kuparista, jolloin arvokkuus ja käyttöikäodote nousee entisestään.

Saumattu peltikatto sopii myös erittäin loiville katoille

Vesitiiviytensä vuoksi konesaumakatot soveltuvat sekä jyrkille, että myös erittäin loiville katoille, joihin muut peltikatot eivät normaalisti soveltuisi. Kattokaltevuus saumattujen peltikattojen osalta voidaan toteuttaa minimissään 1:10 (astelukuna 6°). Eli käytännössä katto saisi tällöin 1 metrin korkeutensa osuudelta olla 10 metrin pituinen.

Pyydä hinta-arvio kohteesi töistä!

Toteuttamiamme konesaumakattoja: