Kattohuollot yli 30 vuoden kokemuksella.

Kattohuollot Uudenmaan alueella - laadulla ja ammattitaidolla.

Katto on rakennuksen tärkein julkisivu, se vaatii asianmukaista ja säännöllistä huoltamista. Kattohuoltopalveluilla tarjoamme asiakkaillamme mahdollisuuden varmistaa koko katon toimivuus ja täten vaikuttaa koko rakennuksen hyvinvointiin.

Toteutamme kiinteistöjen kattohuollot katon lumenpudotuksista paikkaus- ja korjaustöihin, ammattitaitoisesti koko Uudenmaan alueella. Tarjoamme palveluitamme kohteen katemateriaalista, vaativuudesta sekä suuruusluokasta riippumatta.

Talvisin katto vaatii erityistä kunnossapitoa lumi- ja jäämassojen vuoksi. Kiinteistön omistaja on valvontavastuussa katon lumenpudotuksista, jonka vuoksi kannattaa aina toimia ennaltaehkäisevästi ja riittävän ajoissa. Toteutamme vuosittain tunnettettujen julkisen sektorin rakennuksien lisäksi omakotitalojen, teollisuusrakennusten ja rivitalojen lumenpudotustöitä sekä muita katon kunnossapitotöitä. Katon lumenpudotusten osalta yrityksellämme on myös erillinen toiminnan vastuuvakuutus.

Kattohuolto, kattokorjaukset sekä lumenpudotus kannattaa jättää aina asiantuntijan toteutettavaksi. Ammattilaisen toimijan avulla saavutetaan haluttu toimintavarmuus ja vältytään mahdollisilta huoltotöissä syntyneistä ongelmista.

Pyydä tarjous kattohuollosta tai lumenpudotuksesta kohteellesi helposti ja nopeasti!

Lumenpudotus ja katon talvikunnossapito

Katolle kertyvät lumimassat tulee pudottaa katolta, jotteivat ne pääse vaurioittamaan kattoa ja rakenteita. Muistathan varautua lumenpudotuksiin ennakoivasta mahdollisesti lumimyräköiden synnyttämien kiirepiikkien vuoksi.

Hallitsemattomasti katolta putoavat massat aiheuttavat vaaratilanteita rakennuksen ympäristössä sijaitsevalle omaisuudelle sekä hengenvaaran ympäristössä asioiville henkilöille ja lemmikeille. Tämän vuoksi on erityisen tärkeätä hoitaa lumenpudotukset katolta runsaslumisina talvina. Katolle kertyvät lumimassat saattavat aiheuttaa myös katon läpivientien osalle ongelmia, ja on huolehdittava että lumikerrostumat eivät pääse peittoamaan tai vaurioittamaan läpivientejä.

Meillä on pitkä kokemus katon lumenpudotustöistä, sisältäen useita arvokohteita. Kun lumen määrä katolla huolettaa, niin ota yhteys kattoalan ammattilaiseen – me huolehdimme, että katon ympäristö on turvallinen ja katto toimii asianmukaisesti myös talvisin.

Kattohuollot toteutetaan ennaltaehkäisevästi

Odottaminen ja viivyttely katon korjauksen ja huoltotöiden osalta voi käydä kalliiksi. Kattohuolto tulisi toteuttaa mieluusti mahdollisimman aikaisin ja ammattitaitoisesti, jotta mahdolliset ongelmakohdat saadaan huollettua asianmukaisesti - ja jottei mahdolliset vuotoriskit pääse pahanlaatuisiksi. Huoltotöiden lykkäämisestä saattaa aiheutua pahimmassa tapauksessa laajoja vaurioita katon ja kiinteistön muille rakenteille. On suositeltavaa, että katolla käytäisiin vähintään kahdesti vuodessa tarkkailemassa katon toimivuutta.


Tarkastuskäynnit kannattaa toteuttaa loppusyksystä ennen lumisateita ja alkukeväästä heti lumien sulamisen jälkeen. Tarkastuskäynnin yhteydessä kannattaa tarkastaa ainakin läpiviennit, kattoturvatuotteiden kiinnitys sekä suorittaa rännien ja vesikourujen puhdistustyöt. Kattokaivollisissa ratkaisuissa on tarkistettava myös kattokaivojen toimivuus säännöllisin väliajoin. Lammikoita ei saisi päästä syntymään katolle, ja varsinkin jäätyessään vesi voi vaurioittaa katon toimivuutta.


Katoilla sijaitsevat läpiviennit ja juuripellit vaativat ajan myötä huolellista tiivistystä. Tiivistäminen on erityisen tärkeää koko katon toimivuuden kannalta. Kattoläpivientien tiivistykset hoidat rakenteisiin tunkeutuvaa kosteutta vastaan kätevästi kauttamme esim. Enkopur -tiivistystuotteiden avulla. Ennaltaehkäisevät kattohuoltotoimenpiteet pidentävät kattosi käyttöikää huomattavasti.

Koko kattoa ei välttämättä tarvitse vaihtaa vuodon vuoksi

Kattohuoltotöiden lisäksi toteutat kätevästi kauttamme katon korjaus- ja paikkaustyöt kattosi ongelmakohdissa mm. Enkopur-tiivistemassalla. Enkopur soveltuu ongelmia aiheuttavien liitoskohtien ja muiden mahdollisten vuotoriskialueiden tiivistykseen. Parhaassa tapauksessa menetelmällä pidennetään katon käyttöikää jopa kymmeniä vuosia, sillä sen tekninen elinikä on 25 vuotta. Kauttamme onnistuu myös muutkin paikkausmenetelmät ja keinot saada ongelmat katoltasi korjatuiksi.

Kattohuolto ja lumenpudotus kannattaa aina toteuttaa ammattilaisen kautta. Toimimme kattotöissä jo yli 30 vuoden kokemuksella!

Ota yhteyttä ja kysy lisää asiantuntijoiltamme »

Kuvagalleria

Kuvia kattohuoltotöistä

Selaa lisää kuvia kattohuoltotöistä tästä »